čtvrtek 22. listopadu 2007

Za jaký národ hrát - Galové

GalovéGalové jsou národem, který má v Travianu nejlepší obranu. Pokud si je vyberete, aspoň ze začátku budete mít klid od útoků otravných Germánů.

Úkryt Galů

První výhodou Galů je velikost jejich úkrytů, která je dvojnásobná. Úkryt tedy na 10 úrovni neschová jen 1000 surovin, ale 2000! Stále ale pro ně platí, že pokud útočí Germánský nájezdník, v úkrytu se schová jen 2/3 před jeho drancováním.

PastiGalové - pasti

Největší výhodou jsou ze začátku pasti. To je specialitka právě Galů a žádný jiný národ Travianu je nemůže stavět. Pokud si postavíte budovu s názvem pasti, umožní vám to v ní vyrobit 10 pastí. S každým upgradem až do levelu 20 se zvýší maximum pastí o 10.

A k čemu jsou? Do pasti se chytají nepřátelší útočníci. Pokud na vás někdo zaútočí, nejdříve se útočníky zaplní pasti. Tito vojáci zůstanou chyceni v pastích a útoku se už neúčastní. Samotná výroba pastí je docela levná, ale je potřeba je pravidelně obnovovat. Pasti jsou hlavním důvodem, proč si útok na vás každý nejdřív dobře rozmyslí. Nikdo nerad vidí, jak se jeho pracně vytvořená armáda chytne v pasti a nemůže ji dostat ven. O pastích toho bude víc, ale to už je na samostatný článek.

ArmádaGalové - Theutates Blesk

Armáda Galů je jak už jsem zmínil založená na obraně. První jednotky jsou obrané a útočit se s nimi téměř nedá. Je proto výhodné ze začátku se jen rozvýjet, postavit dostatečně velké úkryty a stavět jen surovinová pole. Až budete mít prostředky, můžete vynalézt jednotky Theutates Blesk. To je výborná jednotka, která Galům umožní stát se i útočníky. Má dobrý útok a je hlavně neuvěřitelně rychlá. Galové mají totiž vynikající jezdecké jednotky. Nevýhodou je to, že je hodně drahá a tak ze začátku si jich nemůžete moc dovolit.

Obchodníci se řadí do prostředka s nosností 750 surovin, ale aspoň jsou velice rychlý a tak obchody odsejpaj.

Žádné komentáře: